McCall

Grad: 7b+
Längd: ca 9m, 5bb (den första är borttagen/har lossnat)
Gjord av: Johan Luhr

Omdöme:
En fullkomligt gudomlig led som på sina 9 meter förmedlar allt en sportklättrare kan önska: Undercling, crimp, jug, open hand, gaston, korsningar, heelhook, no-hands-rest och jam (jo faktiskt).
OBS! Börja alltid med den andra (numera första) bulten kopplad. Den som faller innan att ha kopplat den får man sopa upp!
Betyg: ****

Beta:
Börja med att jamma in VH i ett undercling ganska långt upp, HF på list i höjd med VH. Grotta in HH i uppenbart grepp en bit upp, vrid runt och matcha på stort undercling. Sträck ut ordentligt och placera HH på list nära andra bulten, VF precis under VH. Här kan man nästan hitta en toe-hook om man letar ordentligt. Ta i och satsa på Gaston för VH en bit upp. Ut med fötterna en bit upp till vänster. Etablera dig här, vila och koppla. Nu börjar en fullkomlig korsningsfestival. Ta dig uppåt genom att korsa händerna i sprickan. Fortsätt tills dess att du har fått VH på chippat grepp precis intill bulten. Placera HH i juggig spricka en bit ut till höger. Etablera en heelhook på hyllan till höger. Ta i, helst så till den milda grad att du börjar blöda om höger vad och sträck dig upp till till bra grepp. Resten löser du själv på en pisskvart!


Tillbaka