Stockholm - Gåseborg

Vägbeskrivning:
Åk E18 mot Oslo. Strax innan Jakobsberg sväng av mot Viksjö. Följ Viksjöleden fram till Hummelmoravägen och sväng av till vänster där (det är en ICA butik i hörnet), följ sedan hummelmoravägen fram till Basunvägen där man svänger in till vänster. I slutet av Basunvägen finns fyra perkeringsplatser. Följ vägen in i skogen, passera elljusspåret in på en stig över som leder över en spång över en bäck efter 20 meter. Där stigen delar sig, gå vänster. Följ stigen fram till en mindre grusväg där man går in på den orangemarkerade skogsstigen tvärs över. Efter 5 minuter kommer en korsning på skogsstigen, rakt fram ner till sjön ligger Ravinen, till höger kommer man runt till Djävulsväggen.

Klicka här för en kartbild.

Områdesbeskrivning:
Klipporna ligger vackert till vid sjön. De flesta har en del träd som skuggar skönt, vilket kan vara bra på sommaren då riktningen är syd/väst.

Karaktär:
Ravinen erbjuder ren bultad sportklättring med många bra ankare att toppa i. De övriga sektorerna är mest trad och det är bara Djävulsväggen som är något att ha då det i övrigt är mycket korta leder (finns ett par 5m sprickor). Ravinen är mestadels svagt överhängande som svaar av på toppen. De övriga sektorerna erbjuder vertikal- el. svaklättring. I Ravinen är en hel del leder faktiskt onsightbara med lätt spot innan första bulten, dessutom finns som sagt ankare på de flesta leder.

Här finns även några bilder.

Leder:


Tillbaka