Stennäset boulderområde


Området är beläget längs väg 80 en liten bit utanför Falun och är troligtvis ett av Sveriges bästa boulderområden. På väg från Falun svänger man över järnvägen åt vänster på en grusväg precis innan det lilla samhället vid sjön. En bit in ligger de första blocken i skogen till vänster om vägen.

Området består av en massa stenblock utspridda i skogen. Skogen är av gles, gallrad typ så miljön är trivsam och solen når ner till marken under fina dagar. De flesta block är inte så stora men det finns en hel del jätteblock som är klätterbara. Boulderingen i området har i huvudsak utvecklats av Mattias Flodin och boulderträffar har hållits regelbundet här.

Boulderingen domineras av vertikala eller svagt överhängande problem, men en hel del överhängande klättring finns också. Greppen skiftar mellan vassa lister, sköna lister och större grepp. Greppen är relativt snälla mot fingrarna för att vara granit.

Den bästa säsongen för klättring i Stennäset torde vara vår eller sen höst. Under sommaren och sensommaren får man nog räkna med en hel del myggor.

Förare skaffas genom att ringa till Mattias Flodin; 023/199 32 eller Karl-Gustav Bark; 023/143 13.
Priset är 80 kr.


Tillbaka